[...] się, że kwasy nasycone, po wydzieleniu z zasobnego w nie produktu spożywczego, są substancjami stałymi i takich też właściwości nabiera tłuszcz, w którym tych kwasów jest dużo. Stosunkowo dużo kwasów nasyconych zawierają tłuszcze pochodzenia zwierzęcego, np. smalec, masło, śmietana, ale występują one także w mniejszych ilościach w tłuszczach [...]
[...] produktów bogatych w odpowiedni rodzaj tłuszczów, takich jak ziarna, orzechy i ryby, prawdopodobnie cierpisz na ich niedobór. Większość ludzi w krajach zachodnich spożywa za dużo tłuszczów, nasyconych, które szkodzą, a za mało nienasyconych, które uzdrawiają. Tłuszcze nasycone i jednonienasycone nie dostarczają składników odżywczych, nie są nam [...]
[...] to złożona i indywidualna kwestia. Nie da się tego powiedzieć! Zbyt wiele parametrów ma wpływ na wynik. Osoby które mogą tracić wagę na treningach SW: => z nadwagą - mające dużo tłuszczu, => mające dużą, nadmiarową masę mięśniową np. przy 180 cm, 95 kg, => osoby nieprzyzwyczajone do intensywnych wysiłków aerobowych i mieszanych [...]
[...] schudła i nie ma żadnego efektu jojo. W internecie można spotkać masę ludzi którym udało się schudnąć 100kg z dnia na dzień i utrzymać przez następne lata, w rzeczywistości dużo trudniej ich spotkać, chociaż oczywiście i takie przypadki się zdarzają. Jednak podchodzenie do redukcji z założeniem, ze po latach obżarstwa będziemy mogli swoja [...]
[...] skrócenie czasu reakcji(poprawa refleksu) i łagodzenie stanów depresyjnych, co może istotnie poprawiać samopoczucie. Fenyloalanina znajduje się w pokarmach zawierających dużo białka, takich jak: mięso, jaja, ryby, mleko, ser oraz (w mniejszych ilościach) w produktach zbożowych, warzywach i owocach. TRYPTOFAN przekształcany jest w serotoninę. [...]
[...] zszedłem z 90 kg do 75 kg i zgubiłem 15 cm w pasie. Tak naprawdę to przegiąłem bo podejście było trochę zbyt podobne jak u zawodnika na farmakologii, co sprawiło, że było za dużo, za ciężko, za długo – zgubiłem przez to sporo mięśni. https://i.imgur.com/DWqBf2Z.jpg Nadszedł czas na długą masę. Trening to był push-pull z liniową progresją i [...]
[...] Opisuje tu najważniejsze interakcje kortyzolu , co prawda kortyzol Interuje niemal z każdym hormonem , ale ja opisałem te najwazniejsze i bezpośrednie , i tak jest ich dużo Kortyzol - Insulina Ważny antagonizm dla organizmu ,Podwyższony Kortyzol powoduje zmniejszenie wrażliwości insulinowej , Co powoduje ze weglowodany , białka , kwasy [...]
[...] stężeń jonów, potencjałów elektrycznych, funkcjonowania hemoglobiny itd... To nie jest tak że KWASY szkodzą. To KWAŚNOŚĆ szkodzi - jon H+ szkodzi (gdy jest go za dużo) (albo gdy jest go za mało - szukaj: zasadowica). TO JAK TO JEST Z TĄ KWASICĄ I ZAKWASZENIEM? Nie ma takiego stanu jak zakwaszenie - jest kwasica. Jest to stan kiedy [...]
[...] i wprowadzić do diety rybi tłuszcz. Dla diety przedstartowej jadłospis ten będzie odpowiedni tylko wtedy, gdy zwiększy się porcja mięsa. Dla większości kobiet jest tu za dużo mięsa ( i protein ), dla kobiet - kulturystek jest to menu w sam raz. Z ciekawości przyłóżmy tę samą miarę do propozycji menu, szczycącego się faktem, że żadne z [...]
[...] widać gołym okiem: Pojawia się owłosienie łonowe a także pod pachami, powiększają się genitalia, zmienia się głos. Chłopiec staje się wrażliwy na bodźce erotyczne, ma dużo częściej niż poprzednio erekcję, jądra zaczynają produkować plemniki. Tak zwane "zmazy nocne", czyli bezwiedny wytrysk nasienia podczas snu (połączony najczęściej z [...]
[...] w śpiączkę. Nalezy mieć zawsze przy sobie jakieś proste węglowodany (cukier, miód, baton, czekolada). Insulina po wstrzyknięciu wyłapuje cukier, a jeśli wyłapie go za dużo to łapie nas hipoglikemia. Może to nawet uszkodzić mózg czy wywołać wspomnianą śpiączkę. Jeśli ktoś zauważy objawy hipoglikemii natychmiastowo musi spożyć cukier. [...]
[...] tzw. negatywnym bilansem azotowym. Po odstawieniu sterydów organizm nie jest w stanie przywrócić normalnego poziomu hormonów organizmie. W międzyczasie organizm traci dużo białka, z tego powodu regeneracja jest niewystarczająca. Po odstawieniu sterydów organizm Źle znosi długi i ciężki trening. Właściwym wyjściem jest zredukowanie treningu [...]
[...] energii, nieustanne uczucie głodu, zbyt mała utrata wagi w porównaniu do spożywanego pokarmu albo nawet przyrost wagi. A kiedy wracasz do normalnego jedzenia nabierasz wagi dużo szybciej i łatwiej niż kiedykolwiek przedtem! W tym momencie serce staje w przełyku i jesteś przekonany, że padłeś ofiarą zepsutego metabolizmu. Zadajesz sobie pytania [...]
[...] sodu (soli kuchennej). Nadmiar soli przyczynia się do rozwoju nadciśnienia tętniczego, uszkadza błonę śluzową żołądka, zwiększa także ryzyko udaru mózgu. Spożywamy jej za dużo, nawet 13-krotnie więcej w stosunku do zapotrzebowania. Szczelnie dużo "ukrytej soli" zawiera gotowa, wysoko przetworzona żywność, konserwy, wędliny, sosy i zupy w [...]
[...] jakości sosach sojowych oraz w nieomal każdym innym przetworzonym produkcie spożywczym. Metabolizm węglowodanów reguluje metabolizm białek i odwrotnie. Jeśli spożywamy za dużo słodkich produktów szczególnie pod postacią rafinowanych cukrów to zwiększa się nasze zapotrzebowanie na białko. Im większe więc spożycie skoncentrowanych, rafinowanych [...]
[...] tu śladowa. Zjadając je razem z nasionkiem i jego łuską zaopatrujemy się w substancje wspomagające trawienie i elementy bioaktywne. Świeże kiełki zawierają wystarczająco dużo witamin i minerałów, aby zlikwidować wszelkie ich niedobory w organizmie. Cenne właściwości kiełek odkryli przed kilkoma tysiącami lat chińscy żeglarze, którzy podczas [...]
[...] Odżywiamy się zbyt obficie i nieprawidłowo. Spożywamy pokarm o niewielkiej ilości składników mineralnych i witamin, jak warzywa i owoce. Spożywamy zbyt wiele białka.Za dużo mięsa i nabiału. A to wszystko powoduje toksemię. Bakterie i ich rola w organizmie człowieka: W książce „Szczepienia niebezpieczne…" autor określa te bakterie jako [...]
[...] tzw. negatywnym bilansem azotowym. Po odstawieniu sterydów organizm nie jest w stanie przywrócić normalnego poziomu hormonów organizmie. W międzyczasie organizm traci dużo białka, z tego powodu regeneracja jest niewystarczająca. Po odstawieniu sterydów organizm źle znosi długi i ciężki trening. Właściwym wyjściem jest zredukowanie treningu [...]
[...] tzw. negatywnym bilansem azotowym. Po odstawieniu sterydów organizm nie jest w stanie przywrócić normalnego poziomu hormonów organizmie. W międzyczasie organizm traci dużo białka, z tego powodu regeneracja jest niewystarczająca. Po odstawieniu sterydów organizm Źle znosi długi i ciężki trening. Właściwym wyjściem jest zredukowanie treningu [...]
[...] się z niej ok. 500 nowych dań. Możemy kupić już z soi nie tylko kotlety, ale również kiełbaski, pasztet, gulasz czy flaki. Stało się tak dlatego, że soja zawiera bardzo dużo białka, nawet do 40%, które jest wartościowe, a jego skład aminokwasowy jest najbardziej spośród produktów roślinnych zbliżony do białka mięsa. Pod względem zawartości [...]